Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Γιατί δημιουργούμε νέο σωματείο...

Ας εξηγήσουμε και ας εξηγηθούμε...
Στις τελευταίες εκλογές για το σωματείο κάποιοι(μεταξύ αυτών και ο γράφων),θεωρώντας ότι οι υφιστάμενες παρατάξεις και ο τρόπος με τον οποίο υπερασπίζονται τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων δεν τους εκφράζει,αποφάσισαν να διαχωρίσουν τη θέση τους.Σε ανακοινώσεις που βγάζαμε δηλώναμε τη μη κομματική μας δέσμευση και τη διάθεση να "ταράξουμε τα λιμνάζοντα συνδικαλιστικά ύδατα".
Στην αρχή μας αντιμετώπισαν ως "γραφικούς".Στη συνέχεια ήρθε η προσπάθεια απαξίωσης της κίνησης που κάναμε.Λίγες μέρες πριν τις εκλογές (Ιούνιος 2009) έγιναν και προσπάθειες συνδιαλλαγών με διάφορα ανταλλάγματα.Όλα έπεσαν στο κενό...
Στις εκλογές πήραμε μία (1) έδρα ξεπερνώντας,μάλιστα, σε ψήφους την παράταξη της ΠΑ.Σ.Κ.Ε.
Με όλα όσα γίνανε στη συνέχεια (ταμίας ο υποψήφιός μας ο οποίος παραιτήθηκε με δημόσια ανακοίνωση επειδή επί 2 μήνες δεν παραδίδονταν το ταμείο,αύξηση οικοιοθελούς παροχής μελών του Δ.Σ. εκτός Σ.Σ.Ε.) και την παραίτηση των μελών της πλειοψηφίας τον στόχο τον πετύχαμε.Τα ύδατα όχι απλώς ταράχθηκαν αλλά μερικοί τα είδαν ως "τσουνάμι"...
Και πάμε τώρα στις επερχόμενες εκλογές.
Στην εύλογη απορία που πολλοί συνάδελφοι εκφράζουν,γιατί δεν συμμετέχουμε ώστε να συνεχίσουμε ότι αρχίσαμε απαντάμε:
-Θα βόλευε πάρα πολύ το γραμματέα της Δ.Α.Κ.Ε. να φοβόμασταν το "μαύρισμα" από τους συναδέλφους όπως ο ίδιος διαδίδει.Δυστυχώς θα μείνει με την όρεξη.
Αποφασίσαμε να μην συμμετάσχουμε στις εκλογές για να μην βοηθήσουμε αυτές να γίνουν "κολυμπήθρα του Σιλωάμ" για όσους παραιτήθηκαν,για να χρησιμοποιήσουμε και λόγια του ίδιου συναδέλφου.
Εμείς κύριοι,ούτε προαγωγές πήραμε όσο ήμασταν συνδικαλιστές,ούτε αύξηση στους μισθούς πέρα από την Σ.Σ.Ε. κάνοντας απλά κατ'ιδίαν συναντήσεις με τον Δ.Σ.,ούτε τα αδέρφια μας ή άλλα μέλη της οικογενείας μας διορίσαμε στο Τραμ όσο ήμασταν συνδικαλιστές.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΠΛΕΟΝ.
Προχωράμε στην ίδρυση νέου σωματείου που θα αποτελείται από όλες τις τεχνικές ειδικότητες.
Το παρόν blog θα είναι το βήμα όπου όλα τα μέλη θα έχουν λόγο.Όλες οι αποφάσεις και οι πράξεις θα αναρτώνται εδώ.
Τέρμα πια οι πράξεις εν κρυπτώ.
Ελπίζουμε να σας έχουμε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου