Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Όταν το θράσος κάποιων δεν έχει όριο...


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Δεν έχουμε σκοπό να απαντήσουμε σε κανέναν, ειδικά μέσα από το blog, αν δεν αναφερθεί σε εμάς. Και δεν θα το κάνουμε.
Δεν μπορούμε όμως εμείς που ανήκουμε στο τμήμα Τροχαίου Υλικού να αφήσουμε αναπάντητη την επιστολή-πόνημα του συναδέλφου κ. Θεοδωρακόπουλου Νικ.
Από την 3σέλιδη ανακοίνωση θα εστιάσουμε στο κομμάτι που αναφέρεται στο τμήμα μας.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Ήμουν ενεργός στις προσπάθειες με τον τότε πρόεδρο του σωματείου καθώς και με τα υπόλοιπα μέλη στο να δοθεί αύξηση 20% στους εργαζόμενους στο τροχαίο υλικό οι οποίοι δεν το λάμβαναν.Δεν κρύφτηκα παρά την τότε σκληρή κριτική τους.»
Ας μας πει ο «συμμετέχων ενεργά» συνάδελφος ΠΟΤΕ το τμήμα μας πήρε αύξηση 20%;
Το μόνο 20% που πήραν συνάδελφοι του τμήματος ήταν τεχνικό επίδομα το οποίο παίρνανε οι μισοί συνάδελφοι και οι υπόλοιποι παρανόμως δεν το εισέπρατταν παρόλο που το δικαιούνταν.
Αύξηση είναι τα 180 ευρώ που πήρε ο ίδιος κρυφά καταστρατηγώντας κάθε συλλογική σύμβαση.Λίγη ντροπή δεν βλάπτει.
Οι ενέργειες του σωματείου στη διεκδίκηση του επιδόματος αρχίζανε και τελειώνανε στις προφορικές συμβουλές του τύπου «διεκδικήστε το εσείς κι εμείς είμαστε μαζί σας».
Καλό το παραμυθάκι σου αλλά δυστυχώς δεν έχει δράκο….

Κλεισιάρης Ιωάννης
Εργαζόμενος στο Τροχαίο Υλικό.

Υ.Γ. Στην ανακοίνωση επίσης αναφέρεται το παρακάτω: «Μορφές ατομικισμού νομίζω πως θα είναι σε βάρος των εργαζομένων» και «Δύο φορές με τιμήσατε με την ψήφο σας δίνοντας μου τη δυνατότητα να ασχοληθώ με τα προβλήματα του κάθε τμήματος και ουδέποτε έως σήμερα την καταχράστηκα.» (!!!!!!!!)
Μια ερώτηση μόνο.Όταν πήγες και πήρες τα 180 ευρώ για τον εαυτό σου εννοείς ότι ενεργούσες συλλογικά; Ίσως να είχες κατά βάθος «συλλογικές» προθέσεις που στην πορεία βγήκαν λίγο «ατομικές»…
Αν χωρίς να καταχραστείς τη δυνατότητα που σου δώσαν οι συνάδελφοι πήρες για τον εαυτό σου αύξηση κάτω από το τραπέζι, φανταζόμαστε τι θα γινόταν αν την είχες καταχραστεί…
Το θράσος έχει και κάποια όρια…

2 σχόλια:

  1. Για άλλη μια φορά θα συγχαρώ όλους εκείνους που συντελούν στην την τιτάνια προσπάθεια για την δημιουργία σωματειου.Επισης θα ήθελα να συγχαρώ και εκείνους που διαθέτουν αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο τους για την δημιουργία και την εικόνα του blog.
    Θα ήθελα επίσης να κάνω και ένα σχόλιο σε όλους εκείνους που μας περνάνε για κουτούς ότι για εκείνο το τεχνικό επίδομα του 20% που μερικοί έπαιρναν στο τροχαίο και μερικοί όχι,ότι αγωνιστήκαμε όλοι μαζί ενωμένοι , εννοώντας τους τεχνίτες του τροχαίου ,τους προϊστάμενους του τροχαίου καθώς και την διεύθυνση του τροχαίου και κανέναν άλλον. Εντωμεταξύ το αστείο της υπόθεσης ήταν ότι όταν δόθηκε αυτό το περιβόητο 20% επιτέλους και δικαία και στους υπόλοιπους οι άνθρωποι του σωματείου περνάγανε ακόμα και έταζαν ότι θα κάνουν ότι μπορούν και θα δώσουν μάχες για να δοθεί ενώ είχε δοθεί και αυτοί δεν είχαν ιδέα για την πορεία του θέματος. Επίσης για την ιστορία ας θυμηθούμε και κάποιους οι οποίοι μας παροτρύνανε να μην γίνουμε ζητιάνοι αλλά οι ίδιοι πήραν θέσεις –και χρήματα κάτω από το τραπέζι .Αυτό για να θυμούνται οι παλιοί και να γνωρίζουν οι πιο νέοι συνάδελφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου ρε Γιαννη Κλεισιαρη,
    Σε χαιρετω απο τα τρόλλευ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή