Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Ανακοίνωση "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ"

Παραθέτουμε την ανακοίνωση που θα αναρτηθεί στους χώρους του αμαξοστασίου και θα σταλεί με e-mail σε όλους τους συναδέλφους.Μ'αυτή γίνεται ευρύτερα και επίσημα γνωστή η ίδρυση του νέου σωματείου και η λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

"Συναδέλφισσες,Συνάδελφοι
Θέλουμε να κάνουμε σε όλους γνωστές τις προθέσεις μας σε ότι αφορά τις επερχόμενες εκλογές.

Δεν συμμετέχουμε στις εκλογές.

Οι υποψήφιοι που συμμετείχαν με την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ δεν θα συμμετάσχουν στις επερχόμενες είτε σε κάποιο συνδυασμό είτε ως μεμονωμένοι υποψήφιοι.
Στο ερώτημα πολλών συναδέλφων αν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια απαντάμε:
Η προσπάθεια συνεχίζεται.
Με άλλους τρόπους που θα αναφερθούν παρακάτω.
Οι λόγοι που δεν συμμετέχουμε είναι οι εξής:
-Δεν θέλουμε να γίνουμε συμμέτοχοι στην επιστροφή αυτών που με τις συμπεριφορές τους απαξίωσαν το Σωματείο.
-Θεωρούμε ότι οι επερχόμενες εκλογές θα γίνουν "κολυμπήθρα του Σιλωάμ"* σ'αυτούς που θέλουν να επανέλθουν καθαροί με την ψήφο μας.
-Δεν έχουμε θέση δίπλα σε ανθρώπους που έβαλαν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το συμφέρον των εργαζομένων.

Αν κάποιοι αυτά τα θεωρούν ανάξια λόγου για εμάς είναι μείζονος σημασίας.Σίγουρα θα ειπωθούν πολλά και θα δεχτούμε λάσπη.Κανείς,βέβαια,δεν θα τα πει δημόσια αλλά θα είναι στο οικείο για αυτούς στυλ του κουτσομπολιού.Τους αφήνουμε στη μιζέρια τους.

Γνωστοποιούμε σε όλους ότι ξεκινήσαμε τις διαδικασίες ίδρυσης "Σωματείου Τεχνικών-Λειτουργίας".Γίνεται συλλογή υπογραφών για όσους θέλουν να συμμετάσχουν προκειμένου να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.
Έχει δημιουργηθεί ιστολόγιο (blog) στο internet προκειμένου να δημοσιεύονται όλες οι σκέψεις,δράσεις,αποφάσεις,συνεδριάσεις Διοικητικού Συμβουλίου (όταν αυτό συνέλθει σε σώμα) και γενικά όλα να είναι προσβάσιμα και γνωστά σε όλους.Μπορείτε να το επισκεφτήτε στη διεύθυνση http//:somateio-texnikon-leitourgias.blogspot.com

Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να βγάλουμε άλλη ανακοίνωση η οποία να είναι απάντηση σε τυχόν κατηγορίες.Οποιεσδήποτε ενστάσεις μπορούν να κατατεθούν στο blog.Τουλαχιστον ας είναι επώνυμες.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας δείξανε εμπιστοσύνη.
Σας καλούμε όλους δίπλα μας στη νέα προσπάθεια.
Σωματείο των εργαζομένων για τους εργαζόμενους.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


* Η έκφραση περί "κολυμπήθρα του Σιλωάμ" ανήκει σε συνάδελφο που είναι υποψήφιος στις εκλογές.Αν θέλει ο ίδιος μπορούμε να τον κατονομάσουμε.



1 σχόλιο:

  1. Και διερωτώμαι εύλογα: Τα ίδια άτομα που ως μέλη του Σωματείου εργαζομένων αδιαφόρησαν για τα όσα συνέβαιναν στην εταιρία από τις αρχές του καλοκαιριού του 2009, που καρπώθηκαν προσωπικά οφέλη (είτε οικονομικής είτε άλλης φύσεως) εν αγνοία των υπολοίπων εργαζομένων, που για λόγους ευθιξίας -όπως ισχυρίστηκαν- παραιτήθηκαν από το Σωματείο εν μέσω γενικής κατακραυγής των πράξεών τους, θα είναι εκ νέου υποψήφιοι στις επερχόμενες εκλογές ζητώντας την ψήφο και την εμπιστοσύνη μας;

    Και πέραν των -όποιων- πολιτικών σκοπιμοτήτων, θα τολμήσουμε όντως να ξαναεμπιστευτούμε τα ίδια πρόσωπα που αδιαφόρησαν κατ' εξακολούθηση για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, που φρόντισαν με τη στάση τους να συμβάλλουν στην τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει η εταιρία (σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, παραθέτω το link http://www.gedd.gr/article_data/Linked_files/70/TramAE.pdf);

    Τι κρίμα στο λαιμό το δικό μας θα είναι αγαπητοί και αγαπητές, και όχι στο δικό τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή