Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Μετρό-Τραμ: Περικοπές 20-30% στο δώρο του Πάσχα

Οι διοικήσεις της Αττικό Μετρό και της Τραμ ΑΕ έχουν ζητήσει ερμηνευτική εγκύκλιο από την κυβέρνηση για το εάν ισχύουν οι περικοπές που αποφασίστηκαν στο πλαίσιο των μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος και για τις ανώνυμες εταιρείες που ελέγχονται από το Δημόσιο.

Σε περικοπές 25%-30% του δώρου του Πάσχα στους εργαζομένους προχωρούν όπως όλα δείχνουν οι διοικήσεις της Αττικό Μετρό και του Τραμ ΑΕ, στο πλαίσιο των μέτρων για μείωση του ελλείμματος στο δημόσιο τομέα.

Η διοίκηση της Αττικό Μετρό, η οποία επικαλούμενη τον πρόσφατο νόμο για μείωση των αποδοχών των εργαζομένων ανακοίνωσε ότι «στις 26 Μαρτίου θα καταβληθεί το 75% του συνολικού δώρου και τον επόμενο μήνα, θα γίνει η εκκαθάριση, ανάλογα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών». Περικοπές στο δώρο του Πάσχα περιμένουν, όπως όλα δείχνουν, και οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΜ ΑΕ.

Οι διοικήσεις έχουν ζητήσει ερμηνευτική εγκύκλιο από την κυβέρνηση για το εάν ισχύουν οι περικοπές που αποφασίστηκαν στο πλαίσιο των μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος και για τις ανώνυμες εταιρείες που ελέγχονται από το Δημόσιο.

Πάντως, σήμερα Τετάρτη έχει οριστεί συνάντηση στελεχών των υπουργείων Υποδομών και Οικονομικών προκειμένου να δοθεί λύση στην εκκρεμότητα.


πηγή:Ημερισία Online

1 σχόλιο:

  1. Αναζητηστε εγγραφο του υπουργειου μεταφορων οτι η ΤΡΑΜ ΑΕ δεν ανηκει στον νομο περι ΔΕΚΟ και ουτε ειναι εταιρεια του ευρυτερου δημοσιου τομεα..
    Οποτε δε μπορει να εφαρμοστει η περικοπη των επιδοματων

    ΑπάντησηΔιαγραφή